Als VTB-lid kunt u hier inloggen in het ledendeel.

Vereniging Tropische Bossen

Voor het bevorderen van de uitwisseling van kennis en ervaringen over het duurzaam gebruik en beheer van tropische bossen.

Welkom bij de Vereniging Tropische Bossen

Bij vragen of opmerkingen over de webesite kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

De Vereniging Tropische Bossen (VTB) is in december 1999 opgericht voor het bevorderen van de uitwisseling van kennis en ervaringen over het duurzaam gebruik en beheer van tropische bossen. Hiertoe organiseert de vereniging studiedagen, netwerk- en thema activiteiten, en carrière oriëntatie avonden (Tropical Forest Career Night). De VTB faciliteert ook de verspreiding van informatie en vacatures gerelateerd aan tropische bossen, door middel van een mailinglijst, een nieuwsbrief en deze website. Lees verder

Expertise

De achterban van de VTB bestaat uit ruim vierhonderd studenten en professionals afkomstig uit verschillende disciplines en werkzaam in wetenschap, beleid, ngo’s, en de commerciële sector. Als VTB hopen we via onze activiteiten de kruisbestuiving tussen deze verschillende werkvelden en disciplines te bevorderen.

Activiteiten

De VTB organiseert seminars, excursies en studiedagen over actuele thema’s die relateren aan tropische bossen. Jaarlijks houden we voor studenten een carrière oriëntatie evenement: de Tropical Forest Career Night. Deze evenementen kun je hier op de website vinden en als je geinteresseerd bent kun je je gelijk inschrijven.

Bekijk onze agenda

Word ook lid!

Leden hebben toegang tot een uitgebreid netwerk van professionals en studenten via de mailinglijst, de nieuwsbrief en activiteiten zoals studiedagen en seminars. Lidmaatschap kost €30 per jaar (€25 bij automatische incasso). Voor studenten is het eerste jaar gratis, daarna betalen zij €17,50 (€15 bij automatische incasso).

Klik hier om u aan te melden als lid

Ons eerstvolgende event

29 jun

2022

Symposium ’ Wildlife conservation in tropical forests: Are We On The Right Track 2023?'

 

Op donderdag 29 juni organiseert de Vereniging Tropische Bossen, samen met Tropenbos International en Universiteit Utrecht, het Are We On The Right Track Symposium. ‘AWOTRT’ is een stimulerend discussieplatform voor praktijkdeskundigen, beleidsmakers en werkende wetenschappers met een interesse in tropische bossen.

 

Waar
Boothzaal, Universiteitsbibliotheek Utrecht, Heidelberglaan 3, Utrecht Science Park
Tijd
9:00u - 12:45u
Bekijk de volledige agenda

Verslagen van VTB bijeenkomsten

Vereniging Tropische Bossen organiseert diverse bijeenkomsten per jaar. Van deze events maken wij verslagen die u hier kunt teruglezen. Bekijk hieronder het meest recente verslag.

Bekijk alle verslagen