Welkom bij de Vereniging Tropische Bossen
Kennis en expertisenetwerk voor duurzaamheid
kikkerroos2.jpg
uitwisseling van kennis en expertise
gerelateerd aan thema's die relevant zijn voor behoud en beheer van bossen wereldwijd en specifiek in de tropen
De VTB bevordert en faciliteert
Anbos4.jpg
Lustrum2014 bewerkt.jpg
studiedagen, seminars en netwerkavonden
De VTB organiseert
over actuele thema's in relatie tot tropisch bos en landgebruik.
Foto: Caspar Verwer
Jaarlijks organiseert de VTB de
waarin studenten zich kunnen oriënteren op een loopbaan in de tropische bossen sector.
Tropical Forest Career Night
logos3.png.jpg
Heb jij een
en we gaan ermee aan de slag.
idee voor een activiteit? Laat het ons weten!
Kwamala uitsnede.jpg
Foto: Caspar Verwer

Expertise

De achterban van de VTB bestaat uit ruim vierhonderd studenten en professionals afkomstig uit verschillende disciplines en werkzaam in wetenschap, beleid, ngo's, en de commerciële sector. Als VTB hopen we via onze activiteiten de kruisbestuiving tussen deze verschillende werkvelden en disciplines te bevorderen.

Activiteiten

De VTB organiseert seminars, excursies en studiedagen over actuele thema's die relateren aan tropische bossen. Jaarlijks houden we voor studenten een carrière orriëntatie evenement: de Tropical Forest Career Night. Deze evenementen kun je hier op de website vinden en als je geinteresseerd bent kun je je gelijk inschrijven.

Eerstvolgende activiteit

Er zijn dit jaar nog twee speciale lustrumactiviteiten gepland: op 12 september het Lustrumsymposium en op 22 november het Lustrumfeest.

Word lid!

Klik hier om u aan te melden als lid. Leden hebben toegang tot een uitgebreid netwerk van professionals en studenten via de mailinglijst, de nieuwsbrief en activiteiten zoals studiedagen en seminars. Lidmaatschap kost €25 per jaar (€20 bij automatische incasso). Voor studenten is het eerste jaar gratis, daarna betalen zij €12,50 (€10 bij automatische incasso). 

De Vereniging Tropische Bossen (VTB) is in december 1999 opgericht voor het bevorderen van de uitwisseling van kennis en ervaringen over het duurzaam gebruik en beheer van tropische bossen. Hiertoe organiseert de vereniging studiedagen, netwerk- en thema activiteiten, en carrière oriëntatie avonden (Tropical Forest Career Night). De VTB faciliteert ook de verspreiding van informatie en vacatures gerelateerd aan tropische bossen, door middel van een mailinglijst, een nieuwsbrief en deze website.

Spetterend VTB Lustrumfeest met walking dinner, DJ en: VTB-band*!!!

 

Vrijdagavond 22 november 18 – 24 uur in superswinglocatie CitySense, Utrecht vlakbij NS-station Utrecht Centraal.

 

Unieke gelegenheid voor oudere en jongere VTB-leden en aanhang om elkaar te ontmoeten en/of helemaal tropisch los te gaan!

 

Save the date! Details volgen.

 

Met de lentekriebels al in de bol durven wij ons al te verheugen op de eerste activiteit die door de lustrumcommissie op 1 juni wordt georganiseerd: een Wandeling in het Kroondomein onder begeleiding van ervaren gidsen (bosbeheerders). Zij zullen ons alles vertellen over het bos en bosbeheer in dit fraaie voorbeeld voor natuurvolgend bosbeheer in Nederland, en daarbij paralellen met de tropen trekken. Na een wandeling van ruim 2,5 uur zullen we aanschuiven bij een heerlijke 100% vegetarische High Tea.

Technology in the Tropics

What's new?

Come to our network event!

During the network event our guest speakers will present on the current use of different technological advancements in the tropical forestry sector.

The event takes place on Thursday March 21st 2019, 19:30-22:00 at the Forum building on the WUR Campus, Room number 031/034

Programme:

19.30

- Doors open -

 

 

On Thursday 7 February 2019 the VTB organised an event on Zero-deforestation Commitments, combined with the annual VTB General Assembly (Algemene Ledenvergadering, ALV). 

Overall programme:

15:00-18:00 Zero-deforestation Commitments Event
18:00-19:00 Dinner (members only)
19:00-21:00 VTB Algemene Ledenvergadering (members only, in Dutch)
21:00-23:00 Drinks

 

EVENT ZERO-NET-DEFORESTATION COMMITMENTS 

Pagina's

Contact

Secretariaat Vereniging Tropische Bossen
Postbus 124
6700 AC Wageningen

Neem contact op via het contactformulier