Terugblik: Zonovergoten VTB-lustrumwandeling in teken van natuurvolgend bosbeheer

De VTB-lustrumwandeling in de bossen van het park achter Paleis Het Loo zaterdag 1 juni j.l. was een groot succes. Mooie opkomst, prachtig weer, deskundige gidsen en een heerlijke en geanimeerde High Tea tot besluit, waarbij we terugblikten op een wandeling door zeer van elkaar verschillende bospercelen, in feite een tocht door de geschiedenis van bosbeheer in Nederland. Met als hoogtepunt een prachtig gevarieerd bos dat zich vanuit een toestand van heide met een enkele struik in 1806, gedurende meer dan 200 jaar zonder ingrijpen van de mens kon ontwikkelen tot het juweel dat het in 2019 is.

Natuurvolgend bosbeheer is leidend bij Het Loo. Wat dat in de praktijk betekent voor biodiversiteit, CO2-opslag en geldelijke inkomsten, valt te lezen op www.natuurvolgendbosbeheer.nl

Zonder menselijk ingrijpen gedurende meer dan 200 jaar natuurlijk gegroeid bos achter Paleis Het Loo. In 1806 nog heide met een enkele struik.

Foto: Zonder menselijk ingrijpen gedurende meer dan 200 jaar natuurlijk gegroeid bos achter Paleis Het Loo. In 1806 nog heide met een enkele struik.

 

 

Contact

Secretariaat Vereniging Tropische Bossen
Postbus 124
6700 AC Wageningen

Neem contact op via het contactformulier