Als VTB-lid kunt u hier inloggen in het ledendeel.

Welkom bij de Vereniging Tropische Bossen

De Vereniging Tropische Bossen (VTB) is in december 1999 opgericht voor het bevorderen van de uitwisseling van kennis en ervaringen over het duurzaam gebruik en beheer van tropische bossen. Hiertoe organiseert de vereniging studiedagen, netwerk- en thema activiteiten, en carrière oriëntatie avonden (Tropical Forest Career Night). De VTB faciliteert ook de verspreiding van informatie en vacatures gerelateerd aan tropische bossen, door middel van een mailinglijst, een nieuwsbrief en deze website.

De VTB heeft nu ruim 383 leden (eind 2021). Daarmee vormt de VTB een uitgebreid netwerk van professionals en studenten met interesse in het duurzaam beheer van tropische bossen. De leden van de VTB zijn werkzaam in verschillende sectoren, uiteenlopend van onderzoek en onderwijs tot overheid, ngo’s en de commerciële sector. Inhoudelijk zijn ze in een heel scala aan vakgebieden bezig. Om er een paar te noemen: ecologie, biodiversiteit, duurzaam bosbeheer, houtexploitatie, certificering van hout en andere bosproducten, natuurherstel, agroforestry, sociaaleconomische aspecten van bosbeheer, armoedebestrijding, ecosysteemdiensten en klimaatverandering. Deze brede schakering staat garant voor interessante discussies en kruisbestuiving van ideeën over de ecologie en het beheer van tropische bossen. Natuurlijk functioneert dit uitsluitend dankzij de enthousiaste inzet van onze leden.

Graag willen we de grote betrokkenheid van leden bij de vereniging vasthouden en activiteiten die de vruchtbare uitwisseling tussen leden bevorderen stimuleren. Heb je een nieuw idee voor een specifieke activiteit, laat het dan weten aan het bestuur. Mocht je vragen hebben of suggesties voor het bestuur, aarzel dan niet om ons te mailen: vereniging@tropischebossen.nl