Als VTB-lid kunt u hier inloggen in het ledendeel.

28 feb

2017

VTB Agemene Ledenvergadering 2017

15:30 – 16:00 Ontvangst met thee & koffie

16:00 – 18:00 Inhoudelijk deel
16:00 Presentatie 1: Botanische tuinen, nut & noodzaak – Hans Persoon
Hans Persoon is adjunct directeur en collectiebeheerder van de Botanische Tuinen in Utrecht. Hij kan als geen ander vertellen over botanische tuinen en waarom deze zo bijzonder en belangrijk zijn.

16:15 Rondleiding door de Botanische Tuinen
Hans Persoon en andere rondleiders van de botanische tuinen zullen ons in kleine groepen rondleiden door de kassen zodat we met eigen ogen de prachtige plantendiversiteit kunnen zien en ervaren.

17:00 Presentatie 2: Plantenonderzoek in de tropen – Paul & Hiltje Maas
Paul Maas is emeritus hoogleraar van de (oude) vakgroep Plantensystematiek aan de Universiteit Utrecht. Paul en zijn echtgenote Hiltje Maas-van de Kamer zijn bevlogen botanici met een schat aan ervaring in veldwerk en onderzoek naar plantendiversiteit. Zij zullen in hun presentatie een tipje van de sluier lichten over de bijzondere wereld van het plantenonderzoek in de tropen.

17:30 Presentatie 3: Herkomst- en soortsbepaling van tropische bomen m.b.v. DNA en chemische kenmerken – Mart Vlam
Mart Vlam is gastonderzoeker bij Wageningen UR. Daar onderzoekt hij de mogelijkheden om de geografische oorsprong van tropisch hout te traceren met gebruik van forensische technieken zoals DNA, jaarringen en isotopen. Hij zal iets over zijn eigen werk vertellen, en het werk van zijn collega Kathelyn Paredes die onderzoek doet naar soortsbepaling d.m.v. met chemische profielen.

18:00 – 19:00 Diner/buffet

19:00 – 21:00 Huishoudelijk deel

21:00 Borrel

Waar
Botanische Tuinen - universiteitscampus Utrecht, Budapestlaan 17 Utrecht
Tijd
15:30u
Bekijk de volledige agenda